COVID-19 (Corona)

Door de delicate context waarin we werken, willen we ook in deze bijzondere omstandigheden een sereen evenwicht vinden tussen het strikt toepassen van de opgelegde richtlijnen en het cruciale belang om de naasten de tijd en ruimte te geven op een waardige manier afscheid te nemen.

Zo blijft Begrafenissen Messiaen ook tijdens het coronavirus tot uw beschikking met de gebruikelijke dienstverlening.

In navolging van de versoepelde maatregelen opgelegd door de federale overheid enerzijds en de aanbevelingen vanuit de uitvaartsector anderzijds, nemen wij als uitvaartverzorger verder volgende richtlijnen in acht:

  • het overbrengen van de overledene naar het funerarium gebeurt zoals steeds met de nodige zorg. Als de overledene besmet is met het coronavirus gebruiken wij nog steeds de maximale persoonlijke beschermingsmiddelen.
  • de bespreking van de uitvaart zelf gebeurt nog steeds bij voorkeur in het funerarium zelf.
  • bezoeken in het funerarium zijn steeds mogelijk binnen de daartoe voorziene openingsuren of op afspraak.
  • de uitvaartplechtigheden kunnen plaatsvinden in zowel de kerk als onze aula’s, er gelden geen beperkende regels wat betreft het maximum toegelaten aanwezigen.
  • het organiseren van een rouwmaaltijd/koffietafel is toegelaten, mits ook hier het in acht nemen van de geldende regels voor de horeca.
  • het bestellen van bloemen en/of gedachtenissen kan gerust telefonisch/per e-mail of zoals u wenst ter plaatse in de winkel, mits het dragen van een mondmasker.

Indien u verdere of specifieke vragen heeft, kan u ons steeds contacteren via e-mail op info [at] messiaen.bestyle="color:#0563c1; text-decoration:underline" of telefonisch op het nummer 056 75 50 19.