COVID-19 (Corona)

Door de delicate context waarin we werken, willen we ook in deze bijzondere omstandigheden een sereen evenwicht vinden tussen het strikt toepassen van de opgelegde richtlijnen en het cruciale belang om de naasten de tijd en ruimte te geven op een waardige manier afscheid te nemen.

Zo blijft Begrafenissen Messiaen ook tijdens het Corona-virus tot uw beschikking met de gebruikelijke dienstverlening.

In navolging van de maatregelen opgelegd door de federale overheid enerzijds en de aanbevelingen vanuit de uitvaartsector, zijn wij als uitvaartverzorger verplicht volgende richtlijnen in acht te nemen en te respecteren:

  • het overbrengen van de overledene naar het funerarium gebeurt zoals steeds met de nodige zorg. Bij een overbrenging van thuis uit wordt echter gevraagd om het aantal aanwezigen te beperken tot het strikte minimum.
  • de bespreking van de uitvaart zelf gebeurt bij voorkeur in het funerarium zelf en wordt beperkt tot een vertegenwoordiging van 2 personen.
  • voor de bezoeken in het funerarium wordt aangeraden deze te beperken tot enkel de naaste familie en na voorafgaande telefonische afspraak. Voor het welzijn van zowel de medewerkers als de bezoekers worden de regels rond social distancing strikt nageleefd. In die zin laten we slechts maximum 2 personen per bezoek in de kamer toe. Er is mogelijkheid om de handen te ontsmetten en er zijn tissues voorzien. Condoleren kan steeds via onze website.
  • de uitvaartplechtigheden kunnen plaatsvinden in zowel de kerk als onze aula’s, zij het in beperkte (familie)kring met een maximum bezetting van 20 personen. De aanwezigen worden daarbij gevraagd om op voldoende afstand van elkaar te gaan zitten, dit wordt aangegeven door iemand van ons. Desgewenst kan via livestreaming de dienst mee gevolgd worden van thuis uit door diegene die niet aanwezig kunnen zijn. Er vindt geen begroeting meer plaats. De rouwprentjes worden niet meer uitgedeeld, deze zullen klaarliggen en elke aanwezige zal zelf een exemplaar kunnen meenemen.
  • het bestellen van bloemen en/of gedachtenissen kan bij voorkeur in eerste instantie telefonisch.

Indien u verdere of specifieke vragen heeft, kan u ons steeds contacteren via e-mail op info [at] messiaen.be of telefonisch op het nummer 056 75 50 19.