COVID-19 (Corona)

Door de delicate context waarin we werken, willen we ook in deze bijzondere omstandigheden een sereen evenwicht vinden tussen het strikt toepassen van de opgelegde richtlijnen en het cruciale belang om de naasten de tijd en ruimte te geven op een waardige manier afscheid te nemen.

Zo blijft Begrafenissen Messiaen ook tijdens het Corona-virus tot uw beschikking met de gebruikelijke dienstverlening.

In navolging van de versoepelde maatregelen opgelegd door de federale overheid enerzijds en de aanbevelingen vanuit de uitvaartsector, nemen wij als uitvaartverzorger verder volgende richtlijnen in acht:

  • het overbrengen van de overledene naar het funerarium gebeurt zoals steeds met de nodige zorg. Bij een overbrenging van thuis uit wordt echter gevraagd om het aantal aanwezigen te beperken tot het strikte minimum.
  • de bespreking van de uitvaart zelf gebeurt nog steeds bij voorkeur in het funerarium zelf en wordt, zo mogelijk, beperkt tot een vertegenwoordiging van 2 personen.
  • bezoeken in het funerarium kunnen steeds na voorafgaande telefonische afspraak. Voor het welzijn van zowel de medewerkers als de bezoekers worden de regels rond social distancing nageleefd. In die zin proberen we ook maximum 2 personen per bezoek in de kamer toe te laten. Er is mogelijkheid om de handen te ontsmetten en er zijn tissues voorzien, een mondmasker mag, maar hoeft niet, al is het aan te raden er steeds één bij te hebben. Een rouwboek is voorlopig (nog) niet aanwezig, condoleren kan steeds via onze website.
  • de uitvaartplechtigheden kunnen plaatsvinden in zowel de kerk als onze aula’s met een maximum bezetting van 100 personen. De aanwezigen worden daarbij gevraagd om op voldoende afstand van elkaar te gaan zitten, dit wordt aangegeven door iemand van ons. Desgewenst kan via livestreaming de dienst mee gevolgd worden van thuis uit door diegene die niet aanwezig kunnen zijn. Er vindt geen begroeting meer plaats. Vanaf 1 juli 2020 wordt het aantal aanwezigen opgetrokken tot maximaal 200, evenwel onder dezelfde voorwaarden.
  • het organiseren van een rouwmaaltijd/koffietafel na de uitvaartplechtigheid voor meer dan 10 personen is vooralsnog niet toegelaten.
  • het bestellen van bloemen en/of gedachtenissen kan gerust telefonisch of zoals u wenst ter plaatse in de winkel, mits ook weer het naleven van de regels rond social distancing.

Indien u verdere of specifieke vragen heeft, kan u ons steeds contacteren via e-mail op info [at] messiaen.be of telefonisch op het nummer 056 75 50 19.