Onafhankelijk, kleinschalig en lokaal karakter

Begrafenissen Messiaen’ is een traditionele familie-onderneming. De familie Messiaen is sinds 1966 actief in de uitvaartsector. Noël Messiaen is met de begrafenisonderneming begonnen in Zwevegem. 


Na het vroegtijdig overlijden van Noël hebben zijn zoon Carlos en schoondochter Claudine de zaak overgenomen en verder uitgebreid. Toen Aurélie Messiaen in de zaak stapte in 2002 heeft ze samen met Carlos Messiaen het funerarium in Moen opgestart. Céderic Messiaen breidde de zaak verder uit met de overname van het funerarium in Oostrozebeke in 2009 en Deerlijk in 2019. Eline Messiaen staat al enkele jaren in voor o.a. het rouwdrukwerk. Inge, de echtgenote van Céderic is de drijvende kracht achter de zaak in Oostrozebeke en Zwevegem.


In al die jaren werd er ook meer hulp gewenst. Rosa, Jean-Francois en Ulrike zijn onze vaste werknemers. Maar ook het aantal losse krachten waarop we kunnen rekenen is flink gestegen.  


Ook 'Uitvaartcentrum Vandercruyssen' in Deerlijk is een familie-onderneming. Geert Vandercruyssen nam de zaak over van zijn vader en werkt er nog steeds met echtgenote zijn Martine en hun trouwe medewerker Yvan. In april 2019 werd de zaak door Begrafenissen Messiaen overgenomen.