Over Begrafenissen Messiaen

Begrafenissen Messiaen is een familieonderneming, sinds 1966 actief in de uitvaartsector.

Noël Messiaen begint in 1966 een zaak in Zwevegem. Zijn zoon Carlos en schoondochter Claudine nemen de zaak in 1986 over en breiden die uit. De derde generatie stapt in 2002 in het familiebedrijf. Aurélie start het funerarium in Moen. Céderic breidt in 2009 de zaak verder uit met de overname van het funerarium in Oostrozebeke en neemt later ook, samen met zijn echtgenote Inge, Zwevegem over. Zij zijn de drijvende kracht achter deze twee zaken. Eline verzorgt al het rouwdrukwerk.

In 2018 werd Aula Memoria gebouwd, één van de grootste uitvaartaula's in Vlaanderen. 

In 2019 neemt de familie Messiaen het uitvaartcentrum van Geert en Martine Vandercruyssen in Deerlijk over. Ook een familiezaak. Geert en Martine verzorgen sinds 1983 uitvaarten in Deerlijk en blijven dit doen.

Eind 2021 openden Céderic en Inge met hun team een vijfde vestiging in Desselgem.

We kunnen niet zonder extra hulp. Jean-François, Tessa, Els,  Emmanuel, Cheyenne, Bjorn, Inge VD, Daan, Celine en Lindsay  zijn onze vaste krachten. Bovendien hebben we heel wat losse medewerkers waar we kunnen op rekenen.

De titel ‘begrafenisondernemer’ werd ons toegekend in België. We vallen onder de toepasselijke beroepsregeling (Koninklijk besluit van 21 december 2006 betreffende de beroepsbekwaamheid voor de uitoefening van zelfstandige activiteiten op het gebied van lichaamsverzorging en begrafenisondernemer). Begrafenissen Messiaen is lid van de beroepsvereniging ‘Uitvaartunie Vlaanderen’.

Wie zijn we
Geert

Geert Vandercruyssen

Begrafenisondernemer Deerlijk

Ik nam de zaak over van mijn ouders in 1983. Uitvaartcentrum Vandercruyssen in Deerlijk bestaat sinds 1972. Samen met mijn vrouw Martine blijf ik de zaak in Deerlijk verder uitbaten, ook na de overname door Begrafenissen Messiaen in 2019.

Martine

Martine Prat

Begrafenisondernemer Deerlijk

Ik ben getrouwd met Geert Vandercruyssen. Samen met mijn man verzorg ik de uitvaartdiensten in Deerlijk.

Aurélie

Aurélie Messiaen

Begrafenisondernemer Moen

Ik ben de oudste dochter van Carlos en Claudine en startte in 2003 het uitvaartcentrum in Moen. Ik doe er de dagelijkse leiding. Ik heb twee dochters, Marie en Camille.

Eline

Eline Messiaen

Grafisch Medewerker

Ik ben de zus van Aurélie en Céderic. Sinds 2008 help ik in de zaak. Ik verzorg onder andere de grafische opmaak en de afwerking van het rouwdrukwerk voor de uitvaartcentra in Zwevegem, Oostrozebeke, Desselgem en Moen.

Céderic

Céderic Messiaen

Begrafenisondernemer, Bestuurder

Ik ben sinds 2008 aan de slag als begrafenisondernemer. In 2009 nam ik de zaak in Oostrozebeke over. In 2014 kwam de zaak van mijn ouders in Zwevegem er bij. Eind 2018 opende ik Aula Memoria in Zwevegem. In 2019 volgde de overname van het Uitvaartcentrum Vandercruyssen in Deerlijk.

Inge

Inge Laverge

Begrafenisondernemer

Sinds 2014 ben ik voltijds aan het werk bij Begrafenissen Messiaen. In de funeraria van Oostrozebeke en Zwevegem ontvang ik de familie van de overledene en bespreek ik de uitvaartdienst. Ik ben getrouwd met Céderic en samen hebben we twee kinderen, Alix en Benoit.

Els

Els Laverge

Uitvaartconsulente

Ik werk sinds februari 2020 bij Begrafenissen Messiaen. Mijn hoofdtaak is het bespreken van de uitvaart met de familie van de overledene.
Verder help ik eveneens bij het overbrengen en opbaren en sta ik in voor de audio-video bij de uitvaartdiensten in onze aula's.

JF

Jean-Francois Vercruysse

Begrafenisondernemer

Sinds 2014 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik verzorg de diensten in de kerken en onze aula's en de afscheidsmomenten op de laatste rustplaatsen. Ook sta ik in voor de karweien op de begraafplaatsen. Daarnaast help ik bij het overbrengen en verzorgen van de overledenen.

Tessa

Tessa Depamelaere

Uitvaartmedewerker, verantwoordelijke grafzerken en facturatie

Ik werk sinds 2020 bij Begrafenissen Messiaen, waar ik mij inzet voor het opbaren en opmaken van de overledene. Ook sta ik in voor audio en video tijdens de auladiensten. Verder help ik in de zaak waar nodig.

Emmanuel

Emmanuel Lambrecht

Uitvaartmedewerker

Sinds augustus 2020 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik begeleid de diensten in de kerken en onze aula's. Naast het overbrengen en verzorgen van de overledenen voer ik ook karweien op de begraafplaatsen uit. 

Cheyenne

Cheyenne De Coninck

Management assistant

Ik ben in dienst bij Begrafenissen Messiaen sinds 2020 waar ik vooral ondersteuning bied aan Céderic. Verder neem ik vooral coördinerende en administratieve taken voor mijn rekening, all-round binnen de organisatie.

IngeVD

Inge Vandorpe

Uitvaartmedewerker

Sinds 2022 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik verzorg de audio en video tijdens de auladiensten, sta in voor het overbrengen en opbaren van de overledenen en help verder waar nodig.

Lindsay

Lindsay Viaene

MEDEWERKSTER HYGIËNE

Ik ben in dienst sinds 2022. Ik zorg ervoor dat de uitvaartcentra in Zwevegem, Oostrozebeke en Desselgem er piekfijn en netjes bij liggen.

Bjorn

Bjorn Adam

Grafisch medewerker

Sinds 2022 help ik bij het verzorgen van onder andere de grafische opmaak en de afwerking van het rouwdrukwerk voor de uitvaartcentra in Zwevegem, Oostrozebeke, Desselgem en Moen.

Daan

Daan Van Rafelghem

Uitvaartmedewerker

Sinds 2023 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik verzorg de diensten in de kerken en onze aula's en help bij het overbrengen en opbaren van de overledenen. 

Celine

Celine Accou

Uitvaartmedewerker

Sinds 2023 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik verzorg de audio en video tijdens de auladiensten, sta in voor het overbrengen en opbaren van de overledenen en help verder waar nodig.

Carlos

Carlos Messiaen

Voormalig zaakvoerder Zwevegem

Ik ben de vader van Aurélie, Céderic en Eline. Als 12-jarige jongen hielp ik in de zaak in Zwevegem, die mijn ouders in 1966 hadden opgericht. De familieonderneming ligt mij nauw aan het hart. Ook tijdens mijn pensioen spring ik graag nog eens bij.

Claudine

Claudine Vanherreweghe

Voormalig zaakvoerster Zwevegem

Ik ben getrouwd met Carlos en ben de moeder van Aurélie, Céderic en Eline. Door de jaren heen hebben we veel families geholpen. Nu geniet ik van de welverdiende rust en het gezin.

Filip

Filip Martyn

UITVAARTMEDEWERKER

Sinds 2023 ben ik bij Begrafenissen Messiaen aan het werk. Ik sta in voor het overbrengen en opbaren van de overledenen en help verder waar nodig.

Samen werkt beter dan alleen.

We zijn er elke dag voor families die met een overlijden te maken hebben. Dankzij ons team kunnen we een goede permanentie en service aanbieden. Elke dag. Zoals de familie het wenst.

Ons team wordt bijgestaan door mensen die ons komen versterken tijdens de uitvaartdiensten. We zijn hen daarvoor heel dankbaar.

Onze missie

Wij willen een uitvaart aanbieden zoals jij dat wenst, in de ruime omgeving rond onze uitvaartcentra. We houden rekening met de wensen van de familie en nabestaanden. Bij ons kan je terecht voor alles wat bij een uitvaart komt kijken. We werken daarvoor samen met partners zoals bloemisten en crematoria.

Afbeelding

Hartelijk en discreet

Het respect voor de overledene staat bij ons centraal. Discretie en sereniteit zijn waarden die wij belangrijk vinden. We krijgen het vertrouwen van de familie en zijn daar dankbaar voor. Dat is voor ons dé drijfveer om ons werk nog jaren met volle overgave te blijven doen.